Kip badjak met sajoer groenten
Nou gebeurt het niet zo vaak in Nederland maar als er een aantal hele mooie zomerdagen achter elkaar zijn dan heb ik meestal niet zo'n zin in "gewoon" eten. Dan maak ik wat vaker iets met rijst en kip. Dit recept staat dan ook op mijn lijstje. Lekker pittig maar niet te. De sajoer groenten heb ik deze keer heel makkelijk (want hé ...het was wel errug warm hoor ;) ) met een kant en klare sajoermix voor boontjes gemaakt.
Was de limoen goed en rasp de groene schil eraf (het witte eronder is bitter van smaak). Pers de limoen uit en zet 't sap even apart. Meng de limoenrasp met 1 dessertlepel sambal badjak en een klein beetje olie.
Maak inkepingen van een 1/2 cm diep bovenop de kipfilet en smeer daar het sambalmengsel in. Draai er wat versgemalen peper en zout over. Bak de filets in wat olie bruin en gaar.
Kook de rijst, giet af en laat rustig droog stomen met de deksel op de pan.
Verhit wat olie in een wok en roerbak de sperzieboontjes 2 minuten. Voeg de snijbonen en de diepvries erwtjes toe en roerbak nog 1 minuutje mee. Meng de boemboe, het limoensap en het water door de groenten en laat ong. 15 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de kip met de rijst en de sajoer groenten. Garneer met stukjes gekookt ei, gefruite uitjes en wat kroepoek! Eet smakelijk!
Tip: als je de boemboe voor de groenten graag zelf maakt kijk dan eens bij dit recept: sajoer boontjes
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram (snelkook) rijst
- 300 gram kipfilet
- 1 dessertlp sambal badjak
- 1 limoen
- 3 dl water
- beetje olie
- 200 gram (diepvries) sperzieboontjes
- 200 gram in ruiten gesneden snijbonen
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 doosje boemboe voor sajoer boontjes (Conimex à 95gr.)
- wat kroepoek naar keuze
- om te garneren: hardgekookt ei en gefruite uitjes