Eten wat de pot schaft!

Kip-asperge salade

Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik ging eigenlijk op pad voor witte asperges. Wist nog niet precies hoe maar ik wilde daar iets van een salade mee maken. Helaas hadden die dag meer mensen hier in 't dorp zin in asperges maar er lagen nog wel groene. Het werd dus een iets andere salade dan bedoeld maar minstens net zo lekker. 

Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen en dat ze veel sneller klaar zijn. En dat ze prima passen in deze salade!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kruid de kipfilet met het 5 spice kruidenpoeder. Heb je die niet bestrooi de kip dan met zwarte peper en bijv. een beetje gemberpoeder. Ik gebruik geen extra zout omdat de sojasaus van het sausje al behoorlijk zout is.

Snijd een klein stukje van de onderkant van de groene asperges en bak (of grill) ze een paar minuten. Haal ze uit de pan en leg even apart.

Was en droog de sla. Maak de paprika schoon en snijd die in reepjes. Snipper de knoflook heel fijn en snijd de ui in 1/2 ringen.

Verhit een scheutje olie in de pan en fruit daarin de ui en knoflook. Zet het vuur wat hoger en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur laag en laat de kip even rustig garen. 

Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus en het water. Schenk dit bij de kipfilet, laat 2 minuutjes pruttelen en zet het vuur uit.

Leg de sla op een platte schaal en verdeel de gegrilde asperges, stukjes paprika en de taugé erover. Snijd de kipfilet in plakjes en leg die ook op de salade. Drizzle er tot slot nog wat van de saus over en bestrooi met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Tip: de taugé heb ik er vooral voor de kleur bij gedaan dus als je geen liefhebber bent laat die dan gewoon weg.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram krulsla 
    of gemengde sla
  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 kleine gele paprika
  • handje vol taugé
  • 1/2 eetlp sesamzaadjes
  • 1 kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelp 5 kruidenpoeder 
  • 2 eetlp sojasaus
  • 1 eetlp oestersaus
  • 50 ml water
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie