Eten wat de pot schaft!

Kibbeling salade

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud
Inleiding

Op Instagram organiseerde Mandy de 10e editie van de swiepswoepswap en wij van Hussemusse deden natuurlijk weer mee met deze receptenruil. Dit keer werden we gekoppeld aan deedylicious.nl 

Omdat we op dit moment midden in een verhuizing zitten (en het ook nog eens mooi weer was!) heb ik het simpel gehouden en gekozen voor een salade. Maar die smaakte zo goed dat ik hem toch met jullie wil delen.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

De vis die ik had was al gebakken door de visboer dus die hoefde alleen nog even opgewarmd te worden in de oven op 180 graden. Daarvoor leg ik de kibbeling op een bakplaat (bakpapiertje eronder is slim want dan plakt t niet aan de bakplaat) en verwarm de vis ongeveer 10 minuutjes. 
Heb jij bijv. kant en klare kibbeling uit de vriezer lees dan de bereidingswijze op de verpakking.

In die tijd maak je de salade aan met tomaat, komkommer en paprika. De dressing is ook zo gepiept: Klop de zuivelspread los met de yoghurt en n draai peper en.. klaar! 

Leg de salade op een mooie schaal, verdeel de kibbeling erop en drizzel tot slot de dressing er overheen. Garneer tot slot met wat verse bieslook. Lekker met frietjes of stokbrood met een lik zuivelspread. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kibbeling
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram (honing)tomaatjes 
  • zak gemengde sla
  • 1 paprika naar keuze in stukjes
  • 6 flinke eetlp (milde) yoghurt
  • 2 flinke eetlp bieslook zuivelspread light 
  • vers gemalen peper
  • paar sprietjes bieslook

Populair in dezelfde categorie