Eten wat de pot schaft!

Kibbeling met ketjapsaus

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Indonesische keuken
Inleiding

Kookboeken, ik ben er dol op! Ik lees ze als een roman en er ligt er zelfs een op mijn nachtkastje! In een heel oud kookboek met Indonesische recepten las ik 2 receptjes voor 'n sausje en die ik heb gecombineerd. Super simpel en heerlijk bij kibbeling, een lekkerbekje en zelfs bij vissticks!

Bereiding

De kibbeling/lekkerbekjes haal ik het liefst vers gebakken bij de visboer op de minimarkt bij ons in het dorp. Ik laat de vis dan helemaal afkoelen en warm ze vlak voor we gaan eten even op in de oven/airfryer. 
Geen visboer die ze voor je bakt? Dan vind je ze ook in het vriesvak van de supermarkt. Bak de vis dan in een scheutje olie mooi bruin. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenrol.  

Snipper de uien en de knoflook fijn. Bak ze samen met de geraspte gember en de laos 2 minuten in wat olie. Zet het vuur op klein en laat even rustig sudderen. Voeg de sambal, ketjap en 't citroensap toe. Roer goed door. Los de maïzena op in het water en schenk bij het uienprutje. Roer nog een keer en laat het sausje een beetje indikken. 

Serveer de kibbeling direct met wat saus erop of leg de vis nog even in het sausje om nog een paar minuutjes meewarmen. Serveer met bijv. rijst, gebakken aardappeltjes (of frietjes!..) met een salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kibbeling of
    lekkerbekjes
  • 2 rode uien
  • 2 theelp geraspte gember
    of 1 theelp djahé
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelp laos
  • 2 theelp sambal oelek
  • 4 eetlp ketjap manis
  • 1 1/2 eetlp citroensap
  • 1 1/2 dl water
  • 1 theelp maïzena

Populair in dezelfde categorie