Eten wat de pot schaft!

Kebab met rijst en een pittige tomatensaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Van gebakken vleesreepjes met knoflooksaus worden wij hier thuis erg blij :D Helemaal als ik het vlees een tijdje heb laten marineren in olie met wat kruiden.

Je kunt natuurlijk een zakje kruidenmix kopen maar daar zit vaak best veel zout in. Ik gebruik liever mijn eigen mix als ik zin heb in kebab van bijv. lamsvlees, kip- of kalkoenfilet.

Bereiding

Meng de kruiden met de olie en roer dit door het vlees. Zet afgedekt een uurtje weg zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten voor de tomatensaus:

  • 3 trostomaten
  • 1/2 ui heel fijn gesnipperd
  • 1 eetlp sambal
  • 4 eetlp tomatenketchup

Was de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Voeg ui, ketchup en de 1/2 van de sambal toe en roer door elkaar. Proef... niet te pittig? dan de rest van de sambal erbij :D

Bak het vlees (op hoog vuur terwijl je regelmatig omroert) mooi bruin. Serveer met witte rijst en een gemengde salade met de tomatensaus of met bijv. met een pitabroodje en wat knoflooksaus! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram dunne plakjes lamsvlees (of kip/kalkoenfilet)
  • 2 eetlp olie
  • de helft van deze kruidenmix

Populair in dezelfde categorie