Eten wat de pot schaft!

Kastanjechampignonsoep

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch
Inleiding

Hoewel ik een liefhebber ben van champignons (en dan vooral van kastanjechampignons) maakte ik maar zelden champignonsoep. Tot ik dat potje truffeltapenade kreeg.. Want zeg nou zelf.. beetje truffel doet wonderen voor een gerecht.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snipper de ui en de knoflook. Houd 6 champignons apart en snijd de rest in stukjes.

Smelt de boter op laag vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 minuutjes maar laat ze niet bruin worden. Doe de gesneden champignons en de Funghi Trifolati  erbij en laat dit 5 minuten meebakken. Schenk dan de bouillon erop en laat de soep 15 minuutjes koken.

Roer in tussentijd de crème fraîche los met de truffeltappenade en een klein beetje peper. Snijd de achtergehouden kastanjechampignons in dunne plakjes en bak ze kort aan. 

Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer. Roer de helft van het crème fraîche/truffel mengsel door de soep en warm nog even door zonder te laten koken. Proef... misschien nog 'n snufje zout?

Schep de soep in warme kommen en garneer met een lepeltje van de crème fraîche, de gebakken champignons en wat peterselie. Serveer direct. Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • klontje (room)boter
  • 1 dessertlp Funghi Trifolati (blikje kruiden Jonnie Boer)
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 potje (lactose vrije ) crème fraîche (125ml)
    of (slag)room
  • 1 dessertlp truffeltapenade
  • vers gemalen peper 
  • snufje zout

Populair in dezelfde categorie