Eten wat de pot schaft!

Kaneelkoekjes met kaneelsiroop

auteur:Agnes van Son
Bij de koffie Hapje
< 30 min
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit is een beetje 'n speciaal koekje. Niet alleen omdat 't Valentijnsdag is want hé, je mag ze van mij op elke dag van het jaar eten! Nee, 't is meer omdat ik ze eigenlijk voor manlief gebakken had... Hij is namelijk dol op kaneelkoekjes. (ik ben van de chocoladekoekjes)  Maar ja, door de koekjes te dippen in de siroop kregen ze iets speciaals... Het was maar goed dat ik er wat extra gemaakt had   

Tip: De kaneelkoekjes zijn gemaakt met pizzadeeg. Heb je nou geen zin om dat zelf te maken kun je het gewoon kant en klaar in de supermarkt kopen.

Bereiding

Ik begin met het maken van de kaneelsiroop: Terwijl 't water kookt doe je 't kaneelpoeder in een theezeefje of heel fijnmazig vergiet. Heb je die niet dan zou je het poeder bijv. in een koffie-filterzakje kunnen doen. Hang 't theezeefje boven een steelpannetje en schenk het kokend water voorzichtig over de kaneel, alsof je thee gaat zetten. 

Als al het water is doorgelopen zet je 't pannetje met kaneelwater op laag vuur. Strooi de suiker erbij en blijf roeren tot die helemaal opgelost is. Laat 't pannetje op heel laag vuur (eventueel 'n sudderplaatje eronder) nog zo'n 10 minuten staan. Niet meer laten koken wel af en toe doorroeren. Laat de siroop daarna afkoelen en schenk over in een schoon potje. 

Warm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker met kaneel en zet even apart.

Doe het bakmeel, zout, olijfolie en water in een kom en kneed dit tot een mooi elastisch deeg.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een langwerpige lap. Gebruik je kant en klaar pizzadeeg, rol dat dan nog iets uit zodat 't niet te dik is. Bestrooi je deeg met een laagje kaneelsuiker.

Rol het deeg aan beide lengtezijden op tot het midden. (zoals te zien op onderstaande foto) Snijd hier van met een scherp mes plakjes van ongeveer 1 cm dik. Draai de stukjes om en knijp ze een beetje in de vorm van een hartje.

Leg de hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat, niet te dicht bij elkaar want ze worden ietsje groter. Bestrooi ze met nog een klein beetje kaneelsuiker en bak de hartjes in 15 à 20 minuutjes gaar. Serveer met kaneelsiroop in een schaaltje om uit te dippen. Eet smakelijk! 

Tip:  De kaneelsiroop is ook lekker over een pannenkoek of bolletje ijs! Scheutje in je koffie of thee is ook een goed idee 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelp zout
  • 1 eetlp olijfolie
  • 1 dl water
  • 3 eetlp suiker
  • 3/4 eetlp kaneel
  • klein beetje bloem voor op je werkblad

Ingrediënten voor de siroop: 

  • 300 ml kokend water
  • 2 eetlp kaneel
  • 180 gram suiker

Populair in dezelfde categorie