Eten wat de pot schaft!

Kabeljauwfilet met mangosaus en ketjap komkommer

Hoofdgerecht
4 personen
 warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Als zelfs een "ik ben niet zo'n visliefhebber" enthousiast is over deze combinatie van vis met mangosaus, gebakken taugé en rijst, dan moet het wel lekker zijn :D

In plaats van de kabeljauwfilet kun je ook gerust een andere witvisfilet zoals koolvis- of pangafilet gebruiken. De mangosaus is lekker zoet maar ook ietsje pittig. Ik heb hiervoor diepvriesmango gebruikt maar neem, als je die in huis hebt, gerust 1 verse. Lekker zelfs!

Bereiding

Komkommersalade: Was de komkommer en snijd die in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en snij de komkommer in dunne plakjes. Meng de ketjap, sambal, suiker en bieslook en roer de komkommer er door. Laat 1 uurtje staan.

Mangosaus: Snipper het uitje, de knoflook en de Spaanse peper en fruit die een paar minuten in wat olie. Voeg de oestersaus, de vissaus en een paar lepels water toe, en roer goed door. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Snijd ook de bevroren mango in kleinere stukjes en voeg ze samen aan het uienmengsel toe. Warm goed door en laat nog even zachtjes sudderen.

Vis: Spoel de visfilets af en droog ze met keukenpapier. Bestrooi aan beide kanten met wat versgemalen peper en zout, en daarna met wat bloem. Bak de vis om en om in wat olie totdat die gaar is.
Lekker met rijst en gekookte broccoli. Eet smakelijk!

Tip: Ook lekker hierbij is gebakken taugé: Bak de taugé ongeveer 2 minuten in een klein scheutje olie. Strooi er nog wat bieslook en versgemalen peper over, en klaar! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • versgemalen (citroen)peper&zout
  • beetje bloem
  • scheutje olie
  • 200 gram taugé
  • 1 eetlp gedroogde bieslook

Extra voor mangosaus:

  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 doosje mangostukjes uit de vriezer (250gr.)
  • 1 rode puntpaprika
  • 6 eetlp oestersaus
  • 1 theelp vissaus
  • scheutje olie

Extra voor komkommersalade:

  • 1 komkommer
  • 1 1/2 eetlp ketjap manis
  • 1 theelp sambal oelek
  • 2 theelp bruine suiker
  • 1 eetlp gedroogde bieslook

Populair in dezelfde categorie