Kabeljauwfilet in ham
Ik ben een echte vis liefhebber maar manlief eet het liefst een stukje vlees. Dan moet je dus soms iets verzinnen zodat het een "vis met vlees gerechtje" wordt.
Ik mag wel zeggen dat dit deze keer weer goed gelukt was. Ook onze gasten van die avond hebben ervan gesmuld! Ik heb kabeljauwfilet gebruikt maar je kunt dit recept natuurlijk ook met bijv. schelvis- of pangafilet maken.
Besmeer elk stukje visfilet aan een kant met de los geklopte roomkaas en maal wat peper op de andere kant.
Ik gebruik geen extra zout, de ham is al zout genoeg. Wikkel vervolgens elke filet in 2 plakken ham en zet vast met prikkertjes.
Bak de filets aan beide kanten in ongeveer 4 minuten bruin en gaar in wat olie. Lekker met aardappelpuree en spinazie met Japanse kruiden. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 kabeljauwfilets à 100 gram
- 100 gram (lactosevrije)roomkaas
naturel of met stukjes gember - 8 plakken parmaham (of boerenham)
- vers gemalen peper
- 2 eetlepels olie