Eten wat de pot schaft!

Kabeljauw met ouzosaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm
Inleiding

Het was een beetje rare dag, mijn hoofd zat nogal vol.. En als je dan gaat koken dan kan er zomaar, ook bij hussemussers,  wel eens wat mis gaan.
Geen probleem, gewoon alles opruimen en opnieuw beginnen! Maar helaas had ik toen niet meer alle ingrediënten in huis om het recept van Elly te maken en dus moest er geknutseld worden. 

Bereiding

Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Fruit ze een paar minuten in een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Blus af met de ouzo en laat dit 1 minuut op hoog vuur pruttelen. 

Leg het laurierblaadje en de tijm in 't pannetje en schenk de visbouillon erbij. 
Laat het geheel op laag vuur inkoken tot je ongeveer de helft van de vloeistof overhebt.

Zeef de saus en zet 't pannetje terug op het vuur. Schenk de room erbij en laat alles nog een paar minuutjes zachtjes koken. Proef..en breng op smaak met een draai peper.

Bestrooi de visfilets met een snuf zout en wat citroenpeper. Heb je die niet neem dan zwarte peper en druppel een klein beetje citroensap over de vis. Stoof de kabeljauwfilets. Bakken mag ook 

Zorg dat de ouzosaus goed warm is, schep de Hollandse garnalen erdoor en serveer over de kabeljauw. Eet smakelijk!

Tip: Ik heb deze saus (maar dan zonder de Hollandse garnalen) ook geserveerd over gebakken pangafilet met chili garnalen en asperges. 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 tn knoflook
  • 2 1/2 dl visbouillon
  • 1 dl ouzo
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • scheutje olijfolie
  • 1 dl kookroom
  • 2 kabeljauwfilets of
    andere witvis
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • snufje zout
  • citroenpeper

Populair in dezelfde categorie