Kabeljauw met chorizo topping uit de oven
Je kent ze vast wel, die doosjes van Iglo. Visfilet met een topping uit de vriezer. Nou, dat kun je dus makkelijk zelf maken. En dan kies je gewoon de smaak waar jij zin in hebt. En vandaag was dat dus chorizo!
Vet de bodem van een passende ovenschaal in en leg de visfilets hier naast elkaar in. Schenk het sap van 1/2 citroen over de vis en maal er lekker wat peper over. Ik heb citroenpeper gebruikt maar zwarte peper is ook prima. Dek de schaal af en laat 1/2 uurtje marineren.
Warm de oven voor op 200 graden.
Snijd de chorizo in kleine stukjes. Snijd het oud brood in stukjes.
Verhit in een koekenpan 1 theelepeltje olijfolie en bak hier heel zachtjes de blokjes chorizo. 2 minuutjes is genoeg. Voeg het brood toe en laat nog 2 minuutjes meebakken. Het brood neemt het vet dat uit de chorizo kwam helemaal op. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen.
Rasp de schil van de 1/2 citroen. Maal dit samen met 'n teentje knoflook, de peterselie, geraspte kaas, brood en chorizo in de keukenmachine heel fijn. Roer het mengsel om met nog een klein scheutje olijfolie en 'n flinke draai peper. Geen zout, de chorizo is al zout genoeg.
Verdeel het chorizo mengsel over de visfilets en druk goed aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Kijk na 15 minuten of de topping niet te donker wordt, leg er dan eventueel een stukje aluminiumfolie over. Alle ovens zijn verschillend maar hier was de vis na 20 minuten gaar en de topping lekker knapperig.
Serveer de kabeljauwfilet met chorizotopping op een warm bord en druppel er nog wat olijfolie over. Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 dikke kabeljauwfilets
of schelvis, panga - 1 citroen
- 100 gram chorizo in dikke plakjes
- 2 sneetjes oud wittbrood
- 1 teentje knoflook
- 15 gram platte peterselie
- 1 eetlp Parrano strooikaas
of heel fijn geraspte Parmezaan - versgemalen peper
- scheutje olijfolie