Eten wat de pot schaft!

Kabeljauw met Chinese kool

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Aangezien manlief niet zo'n liefhebber is van vis (en ik juist wel!) was het een uitdaging om een visgerecht te maken dat we allebei lekker zouden vinden. Nou, dat is gelukt! Dat het geheel binnen 1/2 uur op tafel staat maakt dat het ook prima geschikt is voor een doordeweekse dag. Win-win situatie dus!  

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak een marinade van de Shaohsing, peper, maïzena en water. Schenk dit over de kabeljauw en zet even 15 minuutjes apart.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. 

Was en snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, snipper de ui, rasp de knoflook en de gember. Hak de cashewnootjes grof en snijd de bosui en de Spaanse peper (zonder de zaadjes) in ringetjes. Zo, nu staat alles klaar en kun je over 20 minuutjes aan tafel! 

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak op laag vuur de kabeljauwfilets. Ze hoeven niet echt bruin te worden, wel gaar. 

Voor het sausje over de vis verwarm je de olie in een steelpannetje. Fruit hierin ong. 1 minuut de Spaanse peper en de gember. Voeg dan de ringetjes bosui toe en laat die nog 1 minuut op laag vuur meebakken terwijl je zachtjes blijft roeren. Dan doe je de oestersaus en de sojasaus erbij en warm je alles nog even door. Tip: Het maken van dit sausje duurt nog geen 5 minuten dus doe dit als laatste.

De Chinese kool gaan we roerbakken in een wok of hapjespan. Verhit de olie en fruit de ui, spaanse peper en de knoflook. Zet het vuur nu hoger en doe de reepjes Chinese kool in een keer in de pan. Bak de kool tot die wat gaat slinken maar nog wel knapperig is. Zet het vuur uit, roer 1 eetlepel sojasaus en de gehakte cashewnootjes door de kool.

Serveer de rijst met Chinese kool. Leg de kabeljauw met een lepel van de saus op de rijst. Garneer het geheel met wat ringetjes bosui, geschaafde wortel (voor de kleur) en wat geroosterd sesamzaad. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
    of sherry
  • versgemalen peper
  • 1 eetlp maïzena
  • 1/2 eetlp water
  • scheutje zonnebloemolie

Ingrediënten voor het sausje:

  • 2 eetlp zonnebloemolie
  • 3 stengels bosui in ringetjes
  • 1 eetlp geraspte gember
  • 1/2 Spaanse peper
    of 1/2 theelp sambal oelek
  • 2 eetlp oestersaus
  • 2 eetlp sojasaus

Ingrediënten roerbak Chinese kool:

  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 Spaanse peper
    of 1/2 theelp sambal oelek
  • 1 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp cashewnootjes
  • 2 eetlp zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie