Eten wat de pot schaft!

Kaas uienbroodjes

auteur:Agnes van Son
Hapje Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.05 u)
5 personen
 warm  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Als liefhebber van kaas moest ik gewoon 'n keer een kaasbroodjes maken! Nou kun je natuurlijk gewoon een dikke reep kaas in een plakje bladerdeeg doen en die afbakken in de oven maar ik wilde 't net wat anders doen.

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.(hete luchtoven op 180)

Snijd de ui in 1/2 ringen. 

Smelt de boter in een steelpannetje. Fruit de uiringen hier een paar minuten in. Doe de bloem bij de uien, schep een paar keer goed om en laat 1 minuutje op laag vuur garen.

Schenk de melk bij de uien, roer door zodat je geen klontjes krijgt en laat 2 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit. Schep de mosterd en de geraspte kaas (hou 2 eetlp kaas achter) door het uienprutje en laat een beetje afkoelen.

Klop ondertussen het ei los in een schaaltje en laat het bladerdeeg ontdooien.

Verdeel de afgekoelde ragout over de plakjes bladerdeeg. Maak de randen van het deeg vochtig en vouw het deeg over de ragout. Druk de randjes goed dicht met een vork zodat de vulling er niet uitloopt tijdens het bakken. Besmeer de bovenkant van elk broodje met wat ei en strooi daar wat van de achtergehouden geraspte kaas over. 

Bak de broodjes in 20 minuten bruin en gaar. Laat ze daarna nog 5 minuten staan voor je ze serveert. Eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 1 kleine ui
  • 1 1/2 dl volle melk
  • 70 gram geraspte kaas
  • 1 dessertlepel grove pittige mosterd
  • 5 pl. bladerdeeg
  • snuf peper
  • 1 ei

Populair in dezelfde categorie