Javaans gehakt
Lekker pikant gekruid gehakt. Als borrelhapje, als snack bij 'n frietje maar ook heerlijk bij een bordje bami of nasi! Serveer ze met wat satésaus of een beetje sambal :D Voor ongeveer 20 stuks.
Meng het gehakt met de kruiden goed door elkaar en zet een uurtje afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Neem dan van de de extra ingrediënten: het paneermeel, de cayennepeper en de gedroogde bieslook en doe die in de hakmolen van je staafmixer. Laat even draaien zodat alles heel fijn wordt. Doe dit mengsel in een schaaltje.
Kluts de eieren (met een beetje zout) in een schaaltje en doe de bloem in een ander schaaltje.
Kneed het gehaktmengsel nog een keer goed door en draai er gehaktballetjes of bijv. kleine kroketjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Druk dit goed aan. Leg de balletjes op een bord, dek af met huishoudfolie en zet nog 1/2 uurtje terug in de koelkast.
Bak ze daarna mooi bruin in een scheutje zonnebloemolie. Eet smakelijk!
Tip: De gehaktrolletjes kun je ook bakken in de airfryer: AF even voorverwarmen op 80 graden. dan ongeveer 7 minuten bakken op 180, omdraaien en nog eens 7 minuten op 180 graden.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram rundergehakt
- 1 fijn gesnipperde ui
- 1 eetlp ketjap manis
- 3 geperste teentjes knoflook
- 2 theelp. sambal oelek
- 1 theelp. djahé
- 1 theelp. ketoembar
- versgemalen peper en zout
- 1 ei
extra nodig:
- beetje zout
- 2 eieren
- 4 eetlp bloem
- 6 eetlp paneermeel
- 2 eetlp gedroogde bieslook
- 1 kleine theelp cayennepeper
- scheutje zonnebloemolie