Eten wat de pot schaft!

Japanse pannenkoek

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Japanse keuken
Inleiding

Zo af en toe bak ik pannenkoeken, Liempdse struif noemen wij dat! Heel simpel, gewoon een beslag maken van melk, eieren, bloem en 'n snuf zout. Soms bak ik ze met spek en/of kaas, soms met appel, poedersuiker en/of stroop. Maar vandaag had ik zin in een Japanse pannenkoek, een okonomiyaki! 

Daar zitten lekker veel groenten in met kleine stukjes varkensvlees of bijv. garnalen of inktvis. Liefhebber van kaas? Meng gerust wat geraspte kaas door het beslag! Of laat al die dingen eruit voor een vegetarische versie. De groenten die ik gebruikt heb had ik toevallig nog in mijn koelkast liggen maar ook taugé, ringetjes bosui, kleine stukjes paprika of spitskool passen hier prima in. Is het dan nog wel een authentieke okonomiyaki? Uhh.. nee misschien niet maar bij Hussemusse geven wij graag een eigen draai aan gerechtjes. Het resultaat? Een Japanse struif! 

Bereiding

Als eerste maak ik het rode sausje. Hiervoor meng ik alle ingrediënten voor het sausje in een klein steelpannetje en laat dat op klein vuur een minuutje of 3 heel zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Neem een grote mengkom. Klop de eieren los en voeg de bloem, het bakpoeder en de bouillon toe. Mix alles goed door elkaar zodat je een luchtig beslag krijgt. Strooi de shichimi togarashi en wat peper over het beslag en schep om.

Snij de prei in dunne ringen. De kool snijd je in hele dunne reepjes. De wortel en de radijsjes mogen grof geraspt. Doe de groenten en eventueel wat gare stukjes vlees of garnalen bij het beslag en meng alles goed door elkaar. 

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep al het beslag in de pan. Leg de plakjes ontbijtspek op het beslag. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de onderkant mooi bruin ziet.

Draai de pannenkoek met behulp van een bord of deksel om en zet het vuur op klein. Laat de pannenkoek 5 tot 7 minuten heel rustig garen met de deksel op de pan. 
Schuif de pannenkoek dan voorzichtig op een bord en garneer met de rode okonomiyaki saus, de mayo, ringetjes bosui en gebakken uitjes. Eet smakelijk!


 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 dl bouillon
  • vers gemalen peper 
  • optioneel: 1 dessertlepel shichimi togarashi
    (blikje Original Spices Jonnie Boer)
  • 1 theelp bakpoeder
  • 100 gram prei
  • 150 gram witte kool
  • 5 grote radijsjes
  • 1 kleine winterwortel
  • 6 plakken ontbijtspek

Ingrediënten voor het rode sausje:

  • 6 eetlp tomaten ketchup
  • 1 eetlp worchestershiresaus
  • 3 eetlp mirin
  • 1 eetlp suiker
  • 1/2 theelp dyon mosterd
  • 2 theelp (lichte) soyasaus

Ingrediënten om de pannenkoek te garneren:

  • Japanse mayo of
    bijv. zaanse mayo
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 eetlp gebakken uitjes (zakje)

Populair in dezelfde categorie