Eten wat de pot schaft!

Italiaanse tomatensaus

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
warm  vegetarisch  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Dit is zo'n speciaal sausje dat je vaker zult gaan maken. Dit recept is genoeg voor ruim 1 liter saus. Ik gebruik meestal de helft en bewaar de andere helft dan in een goed afgesloten pot in de koelkast. Kan ook prima in de diepvries maar zolang hoef ik het nooit te bewaren ;)

Bereiding

Snij de ui en de teentjes knoflook klein en fruit ze zachtjes in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat die 1 minuutje meebakken. Dan mag het blik tomaten erbij. Laat dit nog zo'n 5 minuten pruttelen.

Snij de tomaten en de zongedroogde tomaatjes klein en doe ze in de pan. Kruimel het bouillonblokje erover. Schenk het water erbij, roer goed door en verwarm de saus nog zo'n 10 minuutjes. Dan pak je de staafmixer en maak er een bijna gladde saus van.

Voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat de saus op klein vuur nog even inkoken en proef... beetje peper erbij, misschien nog wat paprikapoeder?

Heel lekker bij bijv. pasta of de courgette rolletjes uit de oven :D Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 flinke tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes tomatenpuree à 70 gram
  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 60 gram stukjes zongedroogde tomaten op olie
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olie van de tomaatjes
  • 3 eetlp. gedroogde italiaanse kruiden
  • peper
  • 1 bouillonblokje (voor 500ml)
  • 250 ml water

Populair in dezelfde categorie