Eten wat de pot schaft!

Italiaanse gehaktballetjes

Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Dit is weer zo'n heerlijk/simpel recept van Jamie Oliver dat ik regelmatig maak. Voor bij een hoofdgerecht als tagliatelle met tomaten-champignonsaus, maar ook als lekker hapje. Heb er, zoals gewoonlijk, wel een beetje mijn eigen draai aangegeven dat dan weer wel ;)

Bereiding

Maal de cream crackers fijn en meng ze samen met de rest van de ingrediënten door het gehakt. Zorg dat het gehakt goed op smaak is.

Hoe je dat kunt testen? Neem een klein beetje van het gehakt (grootte van een soepballetje) bak het en proef... Goed? Draai er dan balletjes van. Hoeveel, dat ligt eraan waarvoor je ze gaat gebruiken. Voor 'n hoofdgerecht 4-6, voor spaghetti balletjes of als snack (met bijv. Italiaanse tomatensaus) draai ik er hier ruim 25 van.

Zet de balletjes nu afgedekt ongeveer 30 minuten in de koelkast. Daarvan worden ze goed vast en gaan ze niet zo snel kapot tijdens het bakken.  

Bak de gehaktballetje op matig vuur in wat olie of (room)boter bruin en gaar. Ze smaken trouwens ook heerlijk bij de snijbonen met bloemkool schotel :) Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram half om half gehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook (of 3 gepofte)
  • 1 1/2 eetlp dijon mosterd
  • 1 flinke eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 1/2 pakje cream crackers (of wat paneermeel)
  • 1 groot ei
  • versgemalen peper en zout
  • olie of (room)boter om in te bakken

Populair in dezelfde categorie