Eten wat de pot schaft!

Indische spruitjes

Bijgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Dit heerlijke receptje is bij toeval ontstaan. Het begon als een marinade voor een beenhammetje maar gaandeweg veranderde dat in het volgende recept.. tja soms gebeuren die dingen  

Bereiding

Kook de spruitjes beetgaar in water. Ik gebruik geen extra zout omdat de spekjes die gebruikt worden al best zout zijn.

Verhit de olie in de wok en fruit hierin de spekjes en de ui. Voeg dan de knoflook, djahé, ketoembar, laos, kurkuma en djintan toe en laat even zachtjes meebakken. Roer goed door en voeg de in stukjes gesneden paprika toe.

Maak in een kommetje een sausje van het water, ketjap, citroensap, basterdsuiker en de sambal. Voeg dit toe aan het uien/paprika/spekmengsel en breng 't zachtjes aan de kook.
Maak in een kopje een papje van de maïzena en 1 eetlp. koud water en voeg dit al roerende toe aan de saus om die een beetje te binden.

Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken en doe er dan de spruitjes bij. Laat alles nog 1 minuutje staan, schep het geheel nog een paar keer om en serveer direct. Eet smakelijk!

Tip: Als je van zoet houdt strooi er dan eens een lepeltje geraspte kokos over.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram schoongemaakte spruitjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram gerookte spekblokjes 
    (vervangen door 'n snuf zout als t vegetarisch moet zijn)
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelp djahé
  • 1 theelp ketoembar
  • 1 theelp laos
  • 1 theelp kurkuma
  • 1/2 theelp djintan
  • klein scheutje olie
  • 4 eetlp ketjap manis
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 eetlp bruine basterdsuiker
  • 2 theelp sambal oelek
  • 250 ml warm water
  • 1 eetlp maïzena
  • 1 eetlp koud water

Populair in dezelfde categorie