Eten wat de pot schaft!

Indische speklapjes

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 1.00 u)
2 personen
warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Gewone speklapjes eten we hier graag lekker hard uitgebakken bij stamppot. Maar door ze eerst te marineren en dan te bakken in de oven blijven ze wat zachter en zijn ze heerlijk bij nasi. Schaaltje sajoerboontjes erbij maken je maaltijd compleet :D 

Bereiding

Snijd de speklapjes in stukken. Snijd de stukjes gember heel fijn, de Spaanse peper in 1/2 ringetjes en pers de teentjes knoflook.

Neem een kom en doe daar de ketjap, gember met wat siroop, de peper, knoflook, suiker en de olie in. Meng goed door elkaar en voeg dan de stukjes spek toe. Nog een keer omroeren. Leg dan de partjes citroen er, met de schil naar boven, op. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het 1 uurtje staan.

Warm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Giet dan alles over in een ovenschaal (dus de marinade, spekjes en de citroenen) en zet die 'n kwartiertje in de oven. Schep het mengsel om en zet nogmaals 20 minuten in de oven. Verwijder de citroenen en eet smakelijk! 

 
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 6 speklapjes zonder zwoerd
  • 5 eetlp. ketjap manis
  • 1 1/2 eetlp gemberstukjes op siroop 
    of gebruik 3 eetlp. gembersiroop
  • 1 Spaanse peper of 1 eetlp. sambal
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1/2 eetlp donkere basterdsuiker
  • scheutje olie
  • 1 citroen in partjes

Populair in dezelfde categorie