Indische gehaktballetjes in ketjapsaus
Volgens mijn "proefkonijnen" was dit superlekker en mag ik er niks meer aan veranderen.. Oké, dit is het receptje. Genoeg voor ongeveer 25 balletjes
Meng alle ingrediënten (behalve de olie) voor de gehaktballetjes door elkaar en draai er balletjes van. Zet die een 1/2 uurtje (afgedekt met huishoudfolie) in de koelkast voordat je ze gaat bakken. Bak ze daarna zachtjes bruin en gaar in wat olie.
Als de balletjes gebakken zijn beginnen we aan de saus: snipper de ui heel fijn en pers de knoflook. Fruit deze in wat olie. Voeg water en de suiker toe. Warm even door en roer zodat de suiker smelt.
Doe dan de ketjap en azijn er bij en roer goed door. Zet het vuur op klein en laat even inkoken tot een mooie saus. Giet de saus over de warme gehaktballetjes. Zorg dat de balletjes helemaal bedekt zijn met de saus.
Strooi er als garnering nog wat sesamzaad, ringetjes bosui en/of kleine stukjes Spaanse peper over. Lekker als borrelhapje maar ook heerlijk bij een warme maaltijd met rijst en bijv. roerbakgroente. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram rundergehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 ei
- wat paneermeel
- 1 kleine eetlp sambal oelek
- 1 theelp komijn
- 1 theelp ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 theelp djahé
- snufje zout
- scheutje olie
Ingrediënten voor de saus:
- 1 kleine witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlp water
- 100 ml ketjap manis
- 1 eetlp witte wijn azijn
- 2 eetlp donkere basterdsuiker
- scheutje olie