Indische burger
Er zijn van die dagen dat ik niet kan kiezen: eten we Oosterse of Hollandse pot.. Nou, voor dat soort momenten is deze burger een prima optie, past nl. bij beiden!
Vandaag aten we deze Indische hamburger met andijviestamppot En in plaats van geraspte kaas heb ik een klein beetje sambal saus (lepeltje sambal, scheutje ketjap manis en 3 eetlp tomatenketchup) over de stamppot gedaan. Voor 4 burgers/ballen of 25 snacks!
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de trassi heel fijn en meng dit samen met de rest van de ingrediënten door het gehakt. Vorm er hamburgers (of balletjes) van en zet die een 1/2 uurtje afgedekt in de koelkast. Daarvan wordt het gehakt mooi vast en gaat het niet zo snel kapot tijdens 't bakken.
Bak de burgers in een klontje (lactose vrije) boter mooi bruin en haal ze even uit de pan. Snijd de ui, knoflook en de Spaanse peper heel fijn en fruit dit kort in het braadvet van zojuist.
Meng in een kommetje het water met de maïzena en roer daar dan de ketjap en de vissaus door. Doe het sausje in de pan bij het uienmengsel en verwarm even goed door.
Nu mogen de burgers/balletjes erbij zodat ze langzaam kunnen garen in het sausje. Eet smakelijk!
Tip: Ook heel lekker om te serveren op een broodje (met wat sambalmayonaise) of als borrelhapje!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram half om half gehakt
- 2 kleine sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- stukje trassi
- 1 dessertlp sambal oelek
- 1 thlp djahé
- scheutje ketjap manis
- scheutje sojasaus
- beetje paneermeel
Ingrediënten voor de saus:
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper (zonder zaad)
- 1 theelp laospoeder
- 250 ml water
- 2 theelp maïzena
- 50 ml ketjap manis
- scheutje vissaus