Eten wat de pot schaft!

Indiase sperzieboontjes

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Indiase keuken
Inleiding

Lekker, snel klaar groentegerechtje om bij kip tandori te serveren. Of bij gebakken aardappeltjes met een gehaktbal ;) 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak de boontjes schoon, pers de knoflook en snipper de ui fijn. Fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze zacht zijn. Voeg mosterdzaad , kerrie, ketoembar en djintan toe. Laat 1 minuutje zachtjes meebakken en voeg dan de sperziebonen toe.

Roerbak de boontjes ongeveer 3 minuten. Water erbij, doorroeren en met de deksel op de pan zo'n 10 minuten stoven. Haal nu de deksel van de pan zodat de rest van het water kan verdampen. Roer wel af en toe door.

Strooi, als het water bijna weg is, de kokos over de boontjes, roer nog 1 keer door en laat nog 1 minuut op klein staan. Lekker bij kip tandori met rijst. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olie
  • 1/2 theelp mosterd zaadjes
  • 1 theelp kerriepoeder
  • 1/2 theelp ketoembar (gem. korianderzaad)
  • 1/2 theelp djintan (gem. komijnzaad)
  • 150 ml water
  • 3 eetlp geraspte kokos

Populair in dezelfde categorie