Eten wat de pot schaft!

Hussemusse herfst schotel

Bijgerecht
30-60 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Als je herfst zegt zeg je pompoen toch? Dat is toch wel de ultieme herfstgroente. Hoogste tijd dus om hier iets lekkers mee te maken. Na een beetje knutselen stond deze ovenschotel op tafel. Koolhydraatarm en met al die vitamientjes die we in deze tijd zo hard nodig hebben. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. (hete luchtoven op 165 graden)

Vet de ovenschaal in met wat olie.

Ik heb deze keer makkelijk gedaan en heb een zak met pompoenstukjes gekocht. Heb je een hele pompoen, schil die dan, verwijder de draden en pitten en snijd van het vruchtvlees blokjes van ong. 2x2 cm. Leg de blokjes op de bodem van de ovenschaal en strooi de gedroogde tijm er over. Of leg de takjes verse tijm erop. Maal wat peper en zout over de pompoen. 

Snijd de prei in ringen, de kastanje champignons in 4en, de knoflook in dunne schijfjes en de rode ui in 1/2 ringen.  Verdeel deze groenten over de pompoen blokjes. Schenk de olijfolie over de schotel en maal er nog lekker wat peper over.

Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in het midden van je oven. Strooi dan de pompoenpitten over de schotel en zet de schaal nog 5 minuten terug in de oven. 

Garneer de herfstschotel met snippers Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! 

Tip: Ik vind het lekker om er nog een lepeltje balsamicocreme over te druppelen maar manlief vond dat niks dus... 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram pompoenblokjes
  • het witte gedeelte van een prei
  • 150 gram kastanje champignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 theelp gedroogde tijm
    of 3 takjes verse tijm
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetlp pompoenpitten
  • geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie