Eten wat de pot schaft!

Honing mosterd dressing en saus

Bijgerecht
< 30 min
 koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Deze honing/mosterd dressing is heerlijk over een salade met zalm en avocado maar ook lekker om in te dippen met n stukje kaas of wat rauwkost.

Wil je liever een honing-mosterd sausje vervang dan de olijfolie door wat (zelfgemaakte) mayonaise.

Bereiding

Meng de mosterd, de honing en 't citroensap en roer even door. Voeg nu (terwijl je goed blijft roeren!) steeds met kleine beetjes de olijfolie toe zodat de olie mooi opgenomen wordt en je een glad mengsel krijgt.

Proef of de dressing niet te zoet of te scherp wordt maar een beetje ertussen in. Voeg eventueel nog een beetje honing of mosterd toe. Roer er tot slot nog een beetje versgemalen peper doorheen.

De mosterd zorgt voor de binding van 't citroensap (of azijn) en de olijfolie. Als je de dressing lang voor gebruik maakt klop deze dam vlak voor het serveren nog even op en doe hem dan pas over de salade. Eet smakelijk!

Tip: De tweede keer dat je deze dressing maakt weet je dus de precieze hoeveelheid van alle ingrediënten. Dan kan het ook supersnel: Doe dan gewoon alles in een shaker (of potje met deksel) , even flink schudden en klaar :D

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 1/2 eetlp vloeibare honing
  • 1 eetlp (grove) mosterd
  • 4 eetlp lekkere olijfolie
  • 1/2 eetlp citroensap ( of azijn)
  • versgemalen peper

Populair in dezelfde categorie