Eten wat de pot schaft!

Hoisin kipgehaktballetjes

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Heerlijk hapje voor bij de borrel maar ook erg lekker als een kipburger op een broodje of bij de warme maaltijd :D

Bereiding

Snij de sjalotjes heel fijn en fruit de stukjes kort in 1 eetlepel olie. laat even afkoelen.

Meng het kipgehakt met het paneermeel, geraspte gember, de gefruite ui en 3 eetlp hoisin saus.

Als je borrelhapjes gaat maken draai hier dan ongeveer 20 balletjes (grootte van een pingpongballetje) van. Of maak 4 kleine kipburgers. Zet de balletjes daarna 1/2 uur afgedekt in de koelkast, worden ze mooi vast van.

Bak de balletjes met een scheutje zonnebloemolie gaar en mooi bruin in een hapjespan of bak ze in de airfryer (even voorverwarmen en dan 8 min. op 180 graden) Wil je ze in de oven bakken dan kost je dat ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Serveer de balletjes met wat extra hoisin-saus om in te dippen. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram kipgehakt
  • 3 eetlp paneermeel
  • 1 theelp geraspte gember
  • 1 à 2 sjalotjes
  • zonnebloemolie
  • 3 eetlp hoisin saus

Populair in dezelfde categorie