Eten wat de pot schaft!

Het perfect rosé gebakken varkenshaasje!

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Een varkenshaasje was nooit mijn favoriete stukje vlees. Ik vond 't lastig om het mooi rosé te bakken en 't werd eigenlijk bijna altijd nèt een beetje te droog. Totdat ik ergens dit recept las... :) 

Bereiding

Haal het varkenshaasje ongeveer 1/2 uur voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Strooi er royaal peper over en eventueel n klein beetje zout.

Warm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een braadpan en doe hier dan een scheutje olijfolie bij. Bak het vlees aan alle kanten lekker bruin.

Leg het in een ingevette ovenschaal en zet die 5 minuten in de oven. Bestrijk t vlees met de mosterd en zet t dan nog 5 minuten terug in de oven.

Haal de ovenschaal uit de oven (maar laat die wel aanstaan) en dek 't vlees goed af met aluminiumfolie. Laat het haasje buiten de oven ong. 15 minuten rusten.

Haal de alufolie eraf en zet het vlees nog 3 à 4 minuten terug in de oven. Snijd er dan mooie plakjes van en serveer direct. Wij eten hier graag roerbak spruitjes of koolraab bij. Eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram varkenshaas
  • 'n klontje (room)boter
  • beetje olijfolie
  • theelp mosterd
  • peper & zout

Populair in dezelfde categorie