Eten wat de pot schaft!

Hele bloemkool

Bijgerecht
30-60 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch
Inleiding

Natuurlijk kun je bloemkool ook in roosjes bereiden maar omdat het zo gezellig op tafel staat nu een keer een hele bloemkool. Ik heb een middelgrote bloemkool genomen en die was na bereiding in de oven gaar maar had nog wel 'n lekkere bite. Pas de oventijd een beetje aan als je bloemkool kleiner of juist groter is.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak de bloemkool schoon en leg hem ondersteboven in een pan met koud water en wat zout. Laat 'm ongeveer 10 minuten staan en giet het water af. Vul de pan opnieuw met water, zoveel dat de bloemkool half onder water staat. Kook zachtjes voor ongeveer 10 minuutjes.

Haal de bloemkool uit de pan en leg in een vergiet. Schenk er koud water over en laat in het vergiet uitlekken tot er geen water meer uitloopt. 

Verwarm je oven voor op 200 C. Maak het sausje van de yoghurt, mosterd, Vadouvan, peper, knoflook- en 't uienpoeder. 

Leg de hele bloemkool in een passende ovenschaal (of op een stuk bakpapier) en besmeer met het sausje. Zet de bloemkool 15 minuten in de oven. Strooi er dan de geraspte kaas over en zet nog 5 minuten terug. De bloemkool is gaar als je er met een scherp mes makkelijk doorheen kunt snijden. Eet smakelijk!

Tip: En wat als je toch liever roosjes hebt? Nou, dan was je de bloemkool en snij deze in roosjes. Schenk wat kokend water in een schaal en leg de roosjes hier een paar minuten in. Giet af en laat de roosjes goed drogen. Schenk dan het sausje over de bloemkool en bak 15 minuten in de oven. Rasp de kaas erover en zet nog 5 minuten terug. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool
  • snufje zout
  • 3 eetlp (lactose vrije) Griekse yoghurt
  • 1 theelp uienpoeder
  • 1 eetlp Vadouvan (of kerriepoeder)
  • 1 eetlp dyonmosterd
  • 1 theelp knoflookpoeder
  • vers gemalen peper
  • wat geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie