Hartige eierkoek met Parmaham
Succes verzekerd met dit voorgerechtje! Zeg nou zelf, het ziet er niet alleen leuk uit met al die kleurtjes maar ook de smaak is top.😊
Warm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven op 165 graden).
Besmeer de bakjes met de olie en zet die 15 minuutjes in de koelkast. Dan laat de koek na het bakken beter los.
Klop ondertussen de crème fraîche los met wat limoensap, peper en zout. Maak de bordjes op met de salade.
Klop in een schaaltje de eieren los met de zure room, fijngeraspte Parmezaanse kaas en peper en zout. Haal de bakjes uit de koelkast, verdeel het mengsel hierover en bak dit in het midden van de oven in 15 á 20 minuten gaar. Laat de eierkoeken heel even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Zet de warme eierkoeken bij de salade, garneer ze met de crème fraîche en de ham. Een paar verse blaadjes basilicum maken 't af. Serveer direct. Eet smakelijk!
Tip: Neem in plaats van ham ook eens gerookte zalm.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 eieren
- 1 eetlp zure room
- 1 eetlp fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlp olie
- Versgemalen peper
Ingrediënten voor garnering:
- 2 plakken Parmaham (of coburgerham)
- 2 eetlp crème fraîche
- peper en zout
- beetje citroensap
- ijsbergsla,tomaat,radijs
- verse basilicum