Eten wat de pot schaft!

Ham prei salade

auteur:Agnes van Son
Hapje Lunch
< 30 min
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Je kent ze vast wel, die bakjes toastsalade ham/prei uit de supermarkt. Ik weet niet wat jullie daarvan vinden maar ik vind de prei daarin altijd net te overheersend. Rauwe prei is nl best scherp van smaak. Daar heb ik iets op gevonden  Nu is ie niet alleen veel lekkerder maar ook wat beter voor je lijn! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Meng de mayo, yoghurt, mosterd en de peper tot een sausje. Proef...de ene mayo is wat zuurder dan de andere dus kijk even of je de honing er door wilt roeren.

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes, spoel ze goed af en dep ze 'n beetje droog met keukenpapier. Snijd het hard gekookt ei in kleine stukjes. De plakjes ham snijd je eerst in reepjes en die snijd je daarna weer in kleine stukjes. Op die manier is de verhouding ham en bosui perfect. Meng dit allemaal door elkaar.

Meng tot slot het sausje door de ham/prei salade en zet tot gebruik in de koelkast. Lekker op een toastje maar ook op een broodje als lunch. Eet smakelijk! 

Tip: Je zou eventueel nog een 1/2 appeltje in kleine stukjes door de salade kunnen doen. In dat geval zou ik zeker geen honing toevoegen.

Tip: In een afgedekt schaaltje kun je de salade ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 flinke stengels bosui
    of 4 kleinere stengels
  • 125 gram (gegrilde)achterham in plakjes (vleeswaren)
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 theelp grove milde mosterd (Marne)
  • 1 eetlp mayonaise
    of bijv. fritessaus
  • 2 eetlp yoghurt
  • vers gemalen peper
  • 1/2 theelp honing

Populair in dezelfde categorie