Eten wat de pot schaft!

Groenteschotel met kruidenboter

Hoofdgerecht Bijgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Het idee voor deze schotel kwam nadat ik een recept met "vergeten groenten" zoals knolselderij,aardpeer, pastinaak en palmkool las. In mijn koelkast lagen namelijk ook nog wat vergeten groenten: restje bloemkool, stuk courgette, een paar sugar snaps en 'n winterwortel! Alles bij elkaar in een soep of... nee, deze keer werd het een groenteschotel.

Tip: Ook met andere "vergeten"groenten kun je dit prima maken, geen probleem

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Breng de boter op kamertemperatuur. Meng in een kom de boter met de honing, cayennepeper, zout en de gedroogde peterselie met een vork.
Neem een stuk huishoudfolie, leg de boter erop en vorm er een rol van. Sluit goed af met de folie en leg 'n uurtje in de koelkast om op te stijven. 

Warm de oven voor op 200 graden (hetelucht op 180 graden)

Snijd in tussentijd de groenten. Als je deze schotel in de oven wilt maken vet dan de ovenschaal licht in en hussel de groenten door elkaar. Bak de groenten ongeveer 20 minuutjes.

Haal de schaal uit de oven. Snijd wat plakjes boter van de rol en leg die bovenop de groenten. Zet de schaal nog 5 minuutjes terug in de oven en serveer direkt. Garneer met wat verse peterselie. Eet smakelijk! 

Tip: Dit gerecht is ook prima in een wokpan te maken. Gewoon alle groenten even aanbakken en tot slot een paar stukjes kruidenboter erdoor roeren. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • stukje bloemkool
  • 1/2 courgette
  • 1 winterwortel
  • 100 gram sugar snaps
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes

Ingrediënten voor de kruidenboter:

  • 100 gram roomboter of wayang
  • 1 eetlp honing
  • 1 theelp cayennepeper
  • snuf zout
  • 1 eetlp gedr. peterselie

Populair in dezelfde categorie