Eten wat de pot schaft!

Groenteschotel met grote garnalen

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Lekker eten maken hoeft echt niet zoveel tijd te kosten. Met een beetje planning staat deze heerlijke schotel namelijk met een 1/2 uurtje op tafel. Prima dus voor een drukke doordeweekse dag. Hou je niet zo van garnalen dan zou je die kunnen vervangen door stukjes kabeljauw of een andere stevige witvis.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal of koop ze kant en klaar. Spoel de garnalen af onder koud water. Maak een marinade door 1 teentje knoflook te persen en te mengen met chilipeper en zonnebloemolie. Schep dit door de garnalen en laat ongeveer 1/2 uurtje marineren. 

Die tijd gebruiken we om de groenten voor te bereiden: Was de paksoy en dep droog met wat keukenpapier. Snijd de stelen in repen. Het blad snijd je in stukjes. Omdat je het blad pas op 't laatst gaat toevoegen leg je ze in een apart schaaltje. Snipper de ui grof,  knoflook fijn, de peper in 1/2 ringetjes, de paprika in stukjes en de champignons in 4en. 

Meng in een kommetje alle ingrediënten voor het sausje en roer goed door elkaar. 

Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok. Bak de garnalen (regelmatig omscheppen) op hoog vuur tot ze net roze zijn. Dat duurt maar een paar minuten, echt niet langer bakken anders worden ze taai. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even apart. 

De groenten worden gewokt. Dat betekent op hoog vuur bakken en, heel belangrijk, blijven omscheppen! Begin met de champignons. Voeg dan de ui, peper en knoflook toe. Na 2 minuten doe je de stelen paksoy en de stukjes paprika erbij. Weer 3 minuten later schenk je het sausje bij de groenten en roer je alles nogmaals goed door. 

Nu mag je vuur op klein. Schep de garnalen met het groen van de paksoy door de gewokte groenten en laat nog 1 minuutje doorwarmen. That's it! 

Serveer met noodles of rijst en wat gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Tip: Als je niet van paksoy houdt zou je in plaats daarvan ook witlof kunnen gebruiken. De garnalen kun je eventueel vervangen door stukjes witvis.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram grote garnalen
  • 2 eetlp zonnebloemolie
  • (chili)peper
  • 2 struiken paksoy
  • 1 doosje (kastanje)champignons
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 2 flinke teentjes knoflook 

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 1/2 eetlp ketjap manis
  • 1 eetlp vissaus
  • 1 eetlp zonnebloemolie
  • 2 theelp sesamolie
  • 1 eetlp donkere basterdsuiker

Populair in dezelfde categorie