Eten wat de pot schaft!

Groene asperges met spek

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Hapje
< 30 min
2 personen
warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Hij is net iets anders van smaak en blijft ook wat knapperiger als je hem verwerkt dan zijn witte broertje. Maar het grote voordeel van groene asperges is toch wel dat je ze niet hoeft te schillen!

Bereiding

Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperge. Rol daarna elke asperge in een plakje panchetta.

Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak het asperge/spekrolletje op laagvuur tot het spek knapperig is. Verkruimel het geitenkaasje erover. Bestrooi met wat cranberries en vers gemalen peper. Eet smakelijk!

Tip: Ga je nou toevallig bbq-en leg dan zo'n aspergerolletje eens op het rooster. Even kort bakken is genoeg 

Tip: als je al dat spek te zout vindt rol dan gewoon 2 of 3 asperges samen in 1 plakje spek.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • bosje groene asperges
  • 10 langwerpige plakjes panchetta
    of ontbijtspek
  • klein stukje zachte geitenkaas
  • handje vol gedroogde cranberries
  • klontje roomboter
  • peper

Populair in dezelfde categorie