Eten wat de pot schaft!

Griekse salade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
2 personen
koud  vegetarisch  Griekse keuken
Inleiding

Als je ooit in Griekenland een traditionele Griekse salade hebt gegeten dan zul je nu wss ff je wenkbrauwen fronsen... Ach, laten we het er maar op houden dat mijn salade wat Liempdse invloeden heeft 

Bereiding

Meng de Griekse kruiden en een flinke draai peper met de olijfolie en zet even apart.

Hussel in een platte schaal de gemengde sla, stukjes tomaat, ringen rode ui, de olijven, stukjes paprika, feta en komkommer voorzichtig door elkaar. Schenk hier net voordat je de salade serveert de gekruide olijfolie over. Tja ik weet het, simpeler kan het haast niet... Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 75 gram gemengde salade
  • 8 mini trostomaatjes in vieren
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 10 gehalveerde knoflook olijven
  • 1/3 komkommer in 1/2 plakjes
  • 100 gram feta in stukjes
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1/2 eetlp Griekse kruiden (Euroma) of 
    gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper

Populair in dezelfde categorie