Griekse pasta salade
Deze pasta heb ik geserveerd tijdens een bbq met de familie. En aangezien de schaal leeg ging mag ik wel zeggen dat het een succes was Heerlijk op (warme) dagen waarop je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Ik serveerde de salade koud maar ook warm is hij super lekker.



Kook de pasta beetgaar in water met 'n snuf zout. Giet af en spoel na met koud water. Laat verder afkoelen.
Snij de rode ui in 1/4 ringen of snipper grof. Zet de ui daarna 5 minuten in warm water en giet dan af. Hierdoor wordt de smaak van de ui iets milder.
Snij de gegrilde paprika's in stukjes en zet apart. Of neem gewone paprika's of tomaten als je die lekkerder vindt.
Snij de komkommer in stukjes, de bosui in ringetjes en de olijven doormidden.
Verkruimel de feta.
Snij de peterselie en de dille en meng die vervolgens met wat peper en zout, gedroogde oregano en olijfolie tot een marinade.
Meng alle ingrediënten door elkaar en laat de smaken even intrekken. Eet de salade koud of op kamertemperatuur. Lekker met stokbrood en tzatziki. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram kritharaki of orzo
- 2 rode gegrilde puntpaprika's (pot)
- 3/4 komkommer
- 100 gram olijven
- 150 gram feta
- 1 rode ui
- 2 bosuitjes
- verse peterselie, dille
- 50 gram rucola
- olijfolie
- peper en zout
- gedr. oregano