Eten wat de pot schaft!

Griekse courgette burger met tzatziki

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Griekse keuken
Inleiding

Na een avondje bbqen bleven er 4 hamburgers over. Het idee was om die de volgende dag gewoon op te bakken, stokbroodje en wat salade erbij. Niks mis mee maar er lag ook nog een courgette in de koelkast die op moest... Oke, plan B: ik maak courgette burgers!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Rasp de courgette grof. Doe de rasp in een vergiet, leg er een paar velletjes keukenpapier bovenop en laat zeker een uur uitlekken. Af en toe even aandrukken met een lepel zodat het vocht eruit loopt.

Snijd ondertussen de rode ui en de knoflook heel fijn. Roer de hamburgers los met het ei, rode ui, knoflook, versgemalen peper en wat zout, en de Griekse kruiden. Voor die laatste kun je ook zelf een mix maken van wat gedroogde oregano, peterselie, rozemarijn en munt.

Als het meeste vocht uit de courgette rasp is mag dit samen wat paneermeel door het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er burgers van. Of balletjes. Rol die nog even door de bloem en bak ze dan in een scheutje olie mooi bruin en gaar. Serveer met bijv. een gemengde salade en wat zelfgemaakte tzatziki. Eet smakelijk!

Tip voor 'n lekker hapje: Maak ipv burgers eens balletjes of eenhapsburgers en serveer die dan koud met wat tzatziki of een knoflook mayo

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 hamburgers
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke eetlp gedroogde Griekse kruiden
  • vers gemalen peper & zout
  • paneermeel of beschuitkruimels
  • 2 eetlp bloem
  • scheutje zonnebloemolie
  • gemengde salade

Populair in dezelfde categorie