Eten wat de pot schaft!

Griekse asperge salade

Bijgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Griekse keuken
Inleiding

Het was mooi weer en ik had zin in een Griekse salade! En dan denk je al snel aan iets van sla met tomaat, ui en olijven. En feta natuurlijk. Maar ja die groene asperges die in de koelkast lagen moesten nu echt wel op en oeps..die boontjes ook.... Na een beetje knutselen stond die avond deze salade op tafel. Manlief heeft er 3x van opgeschept en hij houdt niet eens van salade

Tip: Doe jezelf een plezier en neem echte feta ipv die witte kaas. Ja, je hebt gelijk, feta is net wat duurder maar hé, hij is ook wel 10x lekkerder! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Pers of rasp de knoflook boven een kommetje. Doe daar Griekse kruiden (zoals oregano, marjoraan, tijm, peterselie, komijn etc.) en nog wat peper en zout bij. Schenk vervolgens de olijfolie in 't kommetje en meng alles door elkaar tot een dressing.

Groene asperges hoef je niet te schillen maar snijd wel even het houtachtige uiteinde eraf. Snijd de rest van de asperge in stukken van ong. 4 cm. Doe die stukken samen met de boontjes in een kookpan. Vul de pan met zoveel koud water zodat de groenten nét onder staan. Breng het water aan de kook. Kook de groenten nog 5 minuten en giet het water af. Schenk de kruidenolie over de warme groenten. Schep om en laat de groenten afkoelen. 

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan. Snijd de rode ui in 1/2 ringen en de tomaatjes doormidden. 

Was de sla, droog die met bijv. wat keukenpapier en doe die in een schaal. Schep de afgekoelde asperges en boontjes met de dressing erbij en hussel 1x door elkaar. Verdeel de tomaatjes, ui en olijven over de salade. 

Verkruimel de feta (of n lactose vrije kaas) en verdeel die samen met de pijnboompitjes over de salade. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 bosje (350 gram) groene asperges
  • 200 gram haricot verts of dunne boontjes
  • 1 rode ui
  • 10 snoeptomaatjes
  • 50 gram veldsla of sla naar keuze
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlp gedr.Griekse kruiden
  • snufje peper en zout
  • 2 eetlp pijnboompitjes 
  • 50 gram feta of eventueel een lactose vrije kaas

Populair in dezelfde categorie