Eten wat de pot schaft!

Griekse aardappeltjes met feta

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
30-60 min
4 personen
 warm  vegetarisch  Griekse keuken
Inleiding

Ik las ergens een nogal bewerkelijk recept voor Griekse aardappeltjes, dat ging hem niet worden dus. Het inspireerde me wel tot het maken van dit gerechtje, gekruide aardappeltjes met feta! Klein beetje Grieks met een klein beetje Liempds dus ;)

Het potje Hawaii black zout was een cadeautje en ik vond het wel een mooi accent geven. Maar heb je dat niet in huis dan is wat grof zeezout ook prima! 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Schil of was de aardappels grondig. Snij ze in dikke frieten of wedges. Giet er een scheutje zonnebloemolie over en schud even om. Leg de aardappels in een ovenschaal (of op de bakplaat). Bak ze in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten op 180 graden. Draai ze na 15 minuutjes ff om.

Doe de piepers als ze mooi bruin en gaar zijn in een schaal, schud ze om met wat knoflook olie. Kruimel er stukjes feta over en bestrooi ze met wat Hawaii black zout en de gedroogde oregano.

Tip: Je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer bakken. Gaat iets sneller: ongeveer 15 min. op 180 graden. Tussendoor wel een keertje omscheppen zodat ze allemaal een mooi knapperig korstje krijgen. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 niet te kleine aardappels
  • 1 1/2 theelp gedroogde oregano
  • 75 gram feta
  • Beetje Hawaii black zout
    (of wat grof zeezout)
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje knoflook olie

Populair in dezelfde categorie