Grieks gevulde courgette
Het recept dat klaar lag om te maken was eigenlijk voor gevulde aubergines maar die was ik dus vergeten te kopen... stom.
Ik had nog wel een mega grote gele courgette uit eigen tuin. Niet die van mij maar gekregen van iemand die er heeeel veel had ;) Een 1/2 uurtje later was het recept aangepast en kon de courgette de oven in :D
Warm de oven voor op 150 graden. Was de courgette, snijd hem in de lengte door en hol uit met een lepel zodat er een randje van ruim 1/2 cm blijft staan. Uitholsel ga je nog gebruiken dus even bewaren.
Bak het gehakt rul in een beetje olijfolie. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Snijd de tomaten en de paprika in stukjes en bak even mee. Voeg nu de kruiden en de tomaten puree toe. Roer goed door en laat nog 5 minuten sudderen. Proef.. bedenk dat een courgette heel neutraal van smaak is dus kruid het gehaktmengsel royaal!
Leg de courgette in een ovenschaal en vul die met het mengsel. Bestrooi met stukjes feta en giet nog een scheutje olijfolie over de courgette. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 150 graden.
Ik had toen nog 1 royale opscheplepel van het gehaktmengsel over dat niet meer in de courgette kon. Weggooien is zonde dus heb ik dit restje samen met het kleingesneden uitholsel, 1 klein teentje knoflook, wat peper & zout en wat peterselie nog heel even in 1 eetlepel olijfolie gebakken. Daarna alles met de staafmixer fijn gemaakt en bij de gevulde courgette geserveerd op een stukje stokbrood. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 grote of 2 kleine courgettes
- 200 gram rundergehakt
- 2 teentje knoflook (geperst)
- 1 gesnipperde ui
- 1 rode paprika
- 2 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70gram)
- 1 theelp oregano
- 1/2 theelp kaneel
- 1/2 theelp komijn
- chilipoeder
- peper & zout
- 75-100 gram feta
- scheutje olijfolie