Eten wat de pot schaft!

Glaasje salade

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Ik maak zo'n salade in 'n glaasje regelmatig bij een bbq. Onze tafel staat dan meestal behoorlijk vol en 'n grote schaal met salade neemt dan eigenlijk net teveel plaats in. 
Bovendien eet het makkelijk als je een feestje hebt waarbij iedereen blijft staan en het ziet er ook nog eens leuk uit!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Was de komkommer en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in blokjes. Was de wortel en snijd die in hele dunne reepjes. Was de radijsjes en snijd die in plakjes. Zet even apart.

Snipper 3/4 van de ui fijn en bewaar de rest om door de salade te doen.
Prak de avocado met een vork fijn en voeg de rest van de ingrediënten voor guacamole toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met 'n snuf peper en zout.

Tip: een avocado verkleurt erg snel dus maak ik de guacamole liever niet te lang voordat we die gaat eten. Ga je dat toch doen, leg dan de pit op de guacamole en duw die er voor de helft in. Sprenkel nog wat citroensap over de guacamole en leg hier een stukje huishoudfolie strak boven op. Voor serveren haal je de pit weg en roer je de guacamole nog 'n keer door.

Verdeel de guacamole over 4 niet te smalle glaasjes of schaaltjes. Daarop komt de komkommer, radijs, salade, wortel en rode ui. Druppel hier als je wilt nog wat olijfolie over. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 50 gram gemengde sla
  • 1/3 komkommer
  • stukje winterwortel
  • 8 radijsjes
  • 8 snoeptomaatjes

Ingredienten voor de guacamole:

  • 2 avocado's 
  • 1 rode ui
  • 1 tn knoflook
  • 2 eetlp citroen- of limoensap
  • 1 rode peper of gedr.chiliflakes
  • snufje zout

Populair in dezelfde categorie