Eten wat de pot schaft!

Gevulde tomaat met rijst

Bijgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Deze met rijst gevulde tomaat heb ik gemaakt bij mijn recept voor gegrilde pangasiusfilet met knoflooksaus maar het past vast nog bij een heleboel andere dingen.

Bereiding

Kook de rijst gaar. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze uit. Snijd een klein gedeelte van het uitholsel fijn en meng dit met de rijst, tijm en citroenrasp. Breng op smaak met wat peper en vul hiermee de tomaten.

Zet de tomaten naast elkaar in een pannetje. Schenk een beetje van de bouillon over de tomaten en schenk de rest erlangs . Stoof de tomaten in 20 minuutjes gaar. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 vleestomaten
  • 200 gram (zilvervlies)rijst
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • 1/2 eetlp geraspte citroenschil
  • versgemalen peper
  • 250 ml (groente)bouillon

Populair in dezelfde categorie