Eten wat de pot schaft!

Gevulde scholrolletjes

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  Belgische keuken
Inleiding

Soms heb je 'n gerechtje dat je al zo vaak gemaakt hebt dat het gewoon uit de losse pols gaat. Beetje van dit, scheutje van dat, steeds net wat anders maar altijd lekker. Dit is er zo een. Lekker snel vis gerechtje voor een doordeweekse dag maar zeker ook als 't wat feestelijk moet zijn.

Bereiding

Was/schrap de wortel en snijd die in hele smalle reepjes van ongeveer 10 cm lengte. Doe hetzelfde met de prei. Snijd de rode ui in fijne 1/2 ringen. Zet even apart.

Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd de filets in de lengte doormidden. Bestrooi met peper en 'n snuf zout. Tip: Als je gerookte zalm gebruikt strooi dan geen extra zout over de scholfilet!
Snijd de zalm in plakjes en verdeel die over de scholfilets. Rol op en steek vast met een grote prikker. 

Verhit een scheutje olie in een pan en smoor hierin de uien, prei en de wortel voor een paar minuutjes. Blus af met de visfond/bouillon en laat dit 2 minuutjes pruttelen. Schenk de room bij de bouillon, roer om en zet de scholrolletjes rechtop in de pan. Laat die ongeveer 4 minuutjes op heel laag vuur garen. Draai dan de rolletjes om en gaar de andere kant ook 4 minuten. Haal de vis uit de pan en houd ze warm onder een stukje aluminium folie.

Roer de mosterd door de saus. Laat de saus een paar minuutjes pruttelen zodat die een beetje kan indikken. Wil je de saus liever nog wat dikker hebben los dan 1 theelepel maïzena op in 'n klein scheutje koud water en roer dit door de saus. Laat vervolgens de saus nog 2 minuutjes door koken. Proef... breng op smaak met peper en 't citroensap.

Zet de visrolletjes terug in de saus, verdeel de garnalen over het gerecht en werk af met wat peterselie. Eet smakelijk!

Tip: Voor een extra feestelijke saus vervang je de bouillon door witte wijn! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 dunne scholfilets
  • 80 gram verse zalm
    of gerookte zalm
  • 50 gram (Hollandse) garnalen
  • 1 prei
  • 1/2 rode ui
  • 1 winter wortel
  • 150 ml (kook)room
  • 150 ml visfond of
    visbouillon of droge witte wijn
  • vers gemalen peper 
  • 2 theelp milde grove mosterd
  • 1 eetlp citroensap

Populair in dezelfde categorie