Eten wat de pot schaft!

Gevulde rosti met spitskool salade

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 1.00 u)
2 personen
lekker gezond!  warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Oké, het is ff wat meer werk dan piepers bakken maar zeg nou zelf, het ziet er ook een stuk leuker uit. En die vis.... Voor mij was het een zéér geslaagde kennismaking met Victoriabaars! Dat gekruide aardappelkorstje zorgt ervoor dat alle smaken in de vis blijven, echt heerlijk!

En ff 'n tip: de spitskool salade is ook heel lekker bij de BBQ!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de spitskool ragfijn, hoe fijner hoe beter. Rasp de winterwortel (of koop zo'n zakje julienne worteltjes!). Was de appel, verwijder 't kroosje en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de bosui in smalle ringetjes.

Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk die over de groenten. Meng alles goed door elkaar en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Schil ondertussen de aardappels, was en rasp ze. Ik heb een hele fijne keukenmachine die dit in een mum van tijd voor me doet maar het lukt ook prima met een handrasp. Duurt alleen net wat langer 

Leg de rasp (niet afspoelen met water) in een vergiet en laat dit 1/2 uurtje uitlekken. Druk af en toe met de bolle kant van een lepel op de rasp om het vocht er uit te drukken. 

Strooi het paprika- en kerriepoeder, peper en zout en de peterselie over de aardappelrasp en meng goed door elkaar. 

Roer de boter tot die heel zacht is (zet eventueel heel even in de magnetron) en roer door de rasp. 

Leg de helft van de rasp op een vel huishoudfolie. Druk de aardappelrasp uit tot je een plak hebt van ongeveer 15x25 cm. Leg de visfilet hier in het midden op en vouw de rasp met behulp van de folie om de vis. Zorg dat de folie er mooi strak om zit. Doe dit nog een keer en leg de pakketjes minimaal 1/2 uur in de koelkast. 

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de rosti aan beide kanten bruin op half hoog vuur. Zet het vuur dan op klein en laat de vis rustig garen. Het ligt er een beetje aan welke vis je hebt en hoe dik de filet is maar bij mij was de vis na 15 minuten precies goed. Heb je een thermometer dan zal de kerntemperatuur van de vis ongeveer 65 graden graden zijn.

Serveer de rosti met de spitskool salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram aardappels
  • 50 gram zachte boter
  • klontje boter om in te bakken
  • 1 theelp kerriepoeder
  • 1 theelp paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2x150 gram Victoriabaarsfilet of
    'n andere witvisfilet

Ingrediënten voor de salade: (voor 4 personen)

  • 300 gram spitskool
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 appel
  • 1 a 2 stengels bosui
  • 4 flinke eetlp Griekse yoghurt of Skyr
  • 2 eetlp mayonaise of fritessaus
  • 2 eetlp limoen- of citroensap 
  • 1 theelp suiker
  • 1 flinke theelp grove milde mosterd (Marne)
  • 2 theelp worchestershiresaus 

 

Populair in dezelfde categorie