Eten wat de pot schaft!

Gevulde puntpaprika

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
warm  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Paprika's gevuld met gehakt uit de oven... er zijn vast meer mensen die dit lekker vinden. Door de paprika's in de tomatensaus te garen worden ze heerlijk zacht en zooo lekker! Ik heb deze keer rode puntpaprika's gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone rode paprika's nemen. Of groene  

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snij de champignons in kleine stukjes en snipper de ui. Snij de paprika's in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, het pepertje en de knoflook ongeveer 1 minuut. Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout. Leg de paprika's in een net passende ovenschaal en vul ze dan met het gehaktmengsel.

Meng de tomato frito met de Italiaanse kruiden, de rode ui, knoflook en het water en schenk het in de ovenschaal om de paprika's. Plaats de schaal in de oven en bak 20 minuten op 150 graden.

Ik heb er dit keer gekookte zilvervlies rijst met bosui ringetjes bij geserveerd maar de gevulde paprika's met saus zijn ook heerlijk in combinatie met een pasta. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 rode (punt) paprika's
  • 100 gram champignons
  • 150 gram (runder)gehakt
  • 1 ui
  • 1/2 spaanse peper in ringetjes en zonder zaad
  • 1 teentje knoflook geperst
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml Heinz tomato frito (tomatensaus)
  • kleine rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 dl water

Populair in dezelfde categorie