Eten wat de pot schaft!

Gevulde mozzarella

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
1 persoon
 warm  vegetarisch  Italiaanse keuken
Inleiding

Mozzarella, je houdt ervan of je vindt het niks. Manlief noemt het kauwgomkaas en is dus duidelijk geen liefhebber.  Ik heb er voor mezelf een voorgerechtje van gemaakt en heb gesmuld!

Bereiding

Was de tomaat, snijd doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaat in reepjes.

Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel pesto en zet even apart.

Schaaf met een kaasschaaf (of mandoline) 2 mooie plakken van de courgette. Bak die plakken 2 minuten in een koekenpan (grillpan kan ook) met een beetje olie. Haal ze uit de pan en leg ze kruislings op een snijplank.

Snijd de mozzarella doormidden als een broodje. 
Besmeer beide snijkanten van de mozzarella met 1/2 eetlepel pesto. Leg daar de stukjes tomaat op en druk daarna de helften weer stevig op elkaar. 

Leg de mozzarella op de plakken courgette en wikkel die er om heen. Zet zonodig vast met een prikkertje. Maal er wat peper over, zet in een klein ovenschaaltje ongeveer 5 minuten onder een hete grill of bak in een anti-aanbak pannetje tot de mozzarella net begint te smelten.

Zet de gevulde mozzarella op wat sla en drizzle er nog wat van de pesto-olie over. Serveer direct als voorgerecht of met een sneetje geroosterd brood erbij als lunch. Of als hoofdgerecht met bijv. pasta. Eet smakelijk!

Tip: Misschien vind je deze versie van gevulde mozzarella ook wel lekker om te varieren.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tomaat
  • 2 eetlp pesto
  • 2 eetlp olijfolie 
  • 1 courgette
  • vers gemalen peper
  • handje vol gemengde sla

Populair in dezelfde categorie