Gevulde kiprolletjes met kaassaus
Tja, wat moet je nou zeggen over zo'n gevuld rolletje kip? T'is niet moeilijk te maken, t'is lekker en ziet er ook nog leuk uit op je bord! Ik vind het heerlijk met dit kaassausje, wat gebakken aardappeltjes en 'n salade.
Tip: Laat voor 'n variatie op de saus de kaas eruit en neem bieslook in plaats van het bosuitje. Dan heb je ineens een roomsausje dat er ook lekker bij smaakt.
Snijd de kipfilet in de lengte in maar wel zo dat het vlees aan elkaar blijft zitten. Leg er een stuk huishoudfolie over en sla de kipfilet plat met een vleeshamer. Heb je die niet neem dan een steelpannetje, lukt ook prima! Kruid de kip met de gedroogde kruiden en maal er wat peper overheen.
Leg de plakjes ham op de platgeslagen kipfilet. Snijd met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken van de courgette en leg die weer op de ham. Maal nog wat peper over de courgette. Rol alles samen op en zet vast met wat prikkertjes. Snijd de gevulde kipfilet in 4 stukken.
Verhit de olie en bak de kiprolletjes aan alle kanten zachtjes bruin en gaar. Haal uit de pan en houd warm onder alufolie.
Fruit de knoflook en de Spaanse peper 1 minuutje in dezelfde pan. Voeg dan de champignons en t bosuitje toe en bak deze in 2 minuten zacht. Blus af met de witte wijn (of neem bouillon) en roer hier vervolgens de crème fraîche en de kaas door. (Tip: wil je graag een pittige kaassaus neem dan eens gorgonzola ) Warm nog even goed door en breng, als je dat nodig vindt, op smaak met wat peper & zout. Garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kipfilet (ong.200 gram)
- 1 kleine courgette
- 2 plakjes Parmaham of
andere ham - gedr. Italiaanse kruiden
- versgemalen peper
- scheutje olie
Ingrediënten voor de saus:
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 bosuitje in ringetjes
- 1/2 Spaanse peper (zonder zaadjes)
- 100 gram champignons in plakjes
- scheutje witte wijn (of bouillon)
- 125 ml (lactosevrije) crème fraîche
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas of
bijv. gorgonzola