Gevulde kipfilet
Ping..een appje... 'Hebben jullie straks zin om bij ons een hapje te komen eten? Zeg maar wat jullie niet lusten dan kook ik iets lekkers!' Hoe fijn is het als je na een lange werkdag alleen maar hoeft aan te schuiven! En weet je, dan hoeft het echt niet moeilijk of heel uitgebreid te zijn. Een van de gerechtjes die avond was deze gevulde kip. Gewoon voorbereiden en dan gaart ie in de oven. Top!

Warm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kommetje de olie met zout, 't paprika- en knoflookpoeder. Zet even apart.
Snij de spinazie fijn en meng die met de roomkaas, de mozzarella en de mayonaise. Maal de helft van de chiliflakes met nog 'n snufje zout erover. Roer nog een keer goed door.
Snijd de kipfilet in de lengte in zodat je een soort envelopje krijgt. Verdeel het spinazie mengsel in 4 delen en vul daarmee de kipfilet. Zet de kip eventueel met een prikkertje vast.
Smeer de gevulde kipfilet zowel aan boven- als onderkant in met de gekruide olie uit het kommetje.
Leg de kip op een bakplaat (of ovenschaal) met bakpapier eronder. Maal de rest van de chiliflakes over de kip en plaats in het midden van de oven. Ongeveer 20-25 minuten, dat ligt een beetje aan de grootte van de kipfilet.
Serveer met een lekkere salade en frietjes of als je het kookhydraatarm wilt houden met bijv. zoete aardappelfrietjes! Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 4 kleine kipfilets
- 130 gram roomkaas
- 100 gram verse bladspinazie
- 75 gram geraspte mozzarella
- 2 eetlp mayonaise
- scheutje (olijf)olie
- 2 theelp paprikapoeder
- 1/2 theelp zout
- 1 theelp knoflookpoeder
- 1 theelp chiliflakes