Eten wat de pot schaft!

Gevulde kipfilet

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm
Inleiding

Ping..een appje...  'Hebben jullie zin om bij ons een hapje te komen eten? Zeg maar wat jullie niet lusten dan kook ik iets lekkers!'   Ja graag! Want hoe leuk is het als je na een lange werkdag alleen maar hoeft aan te schuiven! Een van de dingen op het menu was deze gevulde kip en die was echt top! Zo lekker dat hier nu regelmatig op tafel komt.

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kommetje de olie met zout, 't paprika- en knoflookpoeder. Zet even apart.

Snij de spinazie fijn en meng die met de roomkaas, de mozzarella en de mayonaise. Maal de helft van de chiliflakes met nog 'n snufje zout erover. Roer nog een keer goed door. 

Snijd de kipfilet in de lengte in zodat je een soort envelopje krijgt. Verdeel het spinazie mengsel in 4 delen en vul daarmee de kipfilet. Zet de kip eventueel met een prikkertje vast.
Smeer de gevulde kipfilet zowel aan boven- als onderkant in met de gekruide olie uit het kommetje. 

Leg de kip op een bakplaat (of ovenschaal) met bakpapier eronder. Maal de rest van de chiliflakes over de kip en plaats in het midden van de oven. Ongeveer 20-25 minuten, dat ligt een beetje aan de grootte van de kipfilet. 

Serveer met een lekkere salade en frietjes of als je het kookhydraatarm wilt houden met bijv. zoete aardappelfrietjes! Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 kleine kipfilets
  • 130 gram roomkaas
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlp mayonaise
  • scheutje (olijf)olie
  • 2 theelp paprikapoeder
  • 1/2 theelp zout
  • 1 theelp knoflookpoeder
  • 1 theelp chiliflakes

Populair in dezelfde categorie