Eten wat de pot schaft!

Gevulde kabeljauwrolletjes met roerbakgroenten

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Je kunt een kabeljauwfilet natuurlijk prima met alleen wat peper en zout bakken, niks mis mee. Maar het kan ook anders, heel simpel zelfs. Want door dat filetje te vullen en op te rollen ziet het er ineens heel anders uit. Beetje feestelijk zelfs 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Leg de visfilet tussen 2 stukken huishoudfolie en druk de vis met bijv. een deegroller voorzichtig wat platter zodat de vis overal even dik/dun is. Bestrooi de vis met wat peper en zout.

Rasp de gember en snij het hard gekookte ei in kleine stukjes.
Snij de Spaanse peper (zonder de zaadjes) in 1/2 ringetjes. De lente ui snijd je in de lengte in stukjes, ongeveer zo lang als de vis breed is.. Dit klinkt mss wat vreemd maar op onderstaande foto zie je wat ik bedoel 

Verdeel de gember, stukjes ei en de peper over de kabeljauwfilet en leg daarop de grote garnalen en de stukjes lente ui. Rol de vis op en steek 't rolletje vast met een prikker. Of 2..

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de rolletjes op half hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar. 

In tussentijd spoel je de paksoy en de suggarsnaps even af onder koud water. Snipper de knoflook fijn,snijd  de lente ui in grove ringen, en de paksoy snijd je grof.

Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de groenten ongeveer 5 minuutjes zodat ze lekker knapperig blijven. En dan echt steeds blijven omscheppen. Schenk er tot slot de sojasaus over en schep nog 1x om. Serveer direct met het visrolletje. Eet smakelijk!

Tip: Als je liever peultjes gebruikt in plaats van suggarsnaps, blancheer die dan heel even voordat je ze gaat roerbakken.  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 hele dunne kabeljauwfilets of
    andere witvis
  • peper en zout
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 Spaanse peper
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 stengel lente ui
  • 4 grote coctail-garnalen of
    2 eetlp kleine garnalen
  • scheutje zonnebloemolie

Ingrediënten voor de groenten:

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels lente ui
  • 1 paksoy of 2 mini's
  • 100 gram sugarsnaps of
    peultjes
  • 2 eetlp sojasaus
  • vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie