Eten wat de pot schaft!

Gevulde courgette-rolletjes

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
30-60 min
2 personen
warm  vegetarisch  Italiaanse keuken
Inleiding

Mogelijkheden genoeg met courgette maar deze is toch wel een van onze favorieten. Plakjes courgette gevuld met lekkere dingen en die dan in de oven laten garen in een heerlijke Italiaanse tomatensaus.. :D 

Bereiding

Schenk ongeveer 1 cm Italiaanse tomatensaus in een ovenschaal.

Schaaf met een mandoline of kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette. Besmeer die met een laagje crème fraîche. Leg op elke plak courgette een 1/2 zongedroogd tomaatje, 'n blaadje basilicum en een stukje mozzarella. Nog een beetje versgemalen peper erover en rol ze dan op.

Zet de gevulde courgetterolletjes rechtop in de saus. Zet de ovenschaal met de saus en de courgette rolletjes onafgedekt een klein half uurtje op 150 graden in de oven. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

Serveer de rolletjes met bijv. pasta en een groene salade. Of met kalkoen saltimbocca. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 flinke courgette
  • ong. 300 ml Italiaanse tomatensaus
  • 75 ml crème fraîche
  • 10 zongedroogde tomaatjes uit olie
  • 30 blaadjes basilicum
  • bolletje mozzarella
  • geraspte Parmezaanse kaas

Populair in dezelfde categorie