Gevulde aubergine rolletjes in tomatensaus
Wij zijn fan van de Mediterraanse keuken! Deze gevulde aubergine rolletjes zijn echt heerlijk! Ze zien er niet alleen prachtig uit maar zijn vol van smaak en ook nog eens simpel te maken. En omdat je ze van dunne plakjes aubergine maakt hoef je die niet eens van te voren te grillen
Pimenton is een gerookt paprikapoeder dat je gerecht een beetje oppept. Heb je die niet staan neem dan wat extra gewoon paprikapoeder.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit dit met een klein scheutje olie tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes (met 't sap) toe. Roer door. Voeg de tijm, oregano en de pimenton toe. Proef.. breng de saus lekker op smaak met wat versgemalen peper en 'n snuf zout. Zet het vuur op klein en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Was de aubergine. Schaaf er met een mandoline (of kaasschaaf!) lange plakken af.
Doe het gehakt in een kom en meng er, naar eigen smaak, gehaktkruiden door. Pas wel op dat je er niet teveel van neemt als je gehaktkruiden gebruikt waar zout in zit.
Snijd de bosui in smalle ringetjes. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en meng die samen met de bosui door het gehakt.
Maak gehaktballetjes formaat kleine pingpongbal en rol er dan voorzichtig langwerpige rolletjes van. Leg op elke plak aubergine zo'n rolletje gehakt en rol de aubergine op. Gebruik eventueel een prikkertje om de boel bij elkaar te houden.
Schenk de saus in een ovenschaal en leg de auberginerolletjes hierin.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze samen met de helft van de basilicum in de saus. Schenk nog een scheutje olijfolie over de ovenschotel en maal er nog wat verse peper over. En dan mag de schaal in de oven, ongeveer 30 minuten op 180°C.
Garneer met de rest van de basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 aubergine
- 200 gram rundergehakt
- 75 gram mozzarella
- 1 ui
- 1 bosuitje
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1/2 eetlp gedr. tijm
- 1/2 eetlp gedr. oregano
- 1 theelp pimenton (gerookt paprikapoeder)
- versgemalen peper & zout
- gehaktkruiden
- verse basilicum