Eten wat de pot schaft!

Gevuld Turks brood

Hoofdgerecht Lunch
30-60 min
4 personen
 warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Een Turks brood is niet alleen lekker met een lepeltje tzatziki erop, je kunt het ook prima vullen! Zo'n gevuld brood is hier thuis echt 'n zaterdag gerechtje. Kopje soep vooraf en daarna dit lekker warm brood met een salade! Heerlijk! 't is super simpel te maken en vult echt goed.

Bereiding

Kruid het gehakt met wat peper en zout. Draai hier balletjes van, formaat royale soepballetjes en kook ze een paar minuten in de bouillon. Haal de balletjes uit de bouillon en laat ze een beetje afkoelen.

Warm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven op 160 graden)

Snipper de ui grof. Snijd de knoflook heel fijn, de champignons in 4en, de paprika in reepjes en de bieslook/bosui in ringetjes. 

Klop de eieren los met de room, wat peper en zout, de knoflook en de sambal.

Vet de taartvorm in met een beetje olie. Tip: Heb je geen passende taartvorm zet het brood dan op een stuk bakpapier op je bakplaat.

Snijd van de bovenkant van het brood een kap van ongeveer 1/2 cm dik.. Hol het brood uit (kruim bewaren!) met een lepel maar laat rondom (en op de bodem) 1 cm zitten. Leg het brood in de taartvorm. 

Bekleed de bodem en de rand van het brood met de plakjes ontbijtspek. Verdeel daar de ui, champignons, paprika, bieslook/bosui en de gehaktballetjes over. Daarop komt de kaas.

Bestrooi het geheel met 4 of 5 flinke eetlepels van het broodkruim en schenk tot slot de losgeklopte eier-room over de vulling. Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak het brood ongeveer 25 minuten. 

Bestrijk ondertussen de kap van het Turks brood met wat olie en bak die de laatste 5 minuutjes mee. 

Serveer het gevulde brood met een salade. Eet smakelijk! 

Tip: Voor de vulling kun je zowel voor de groenten als het vlees allerlei variaties bedenken. Neem eens kip ipv gehakt of maak een vegetarische versie! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 (afbak) Turks brood
  • 100 gram ontbijtspek
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 600 ml bouillon
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bakje kastanjechampignons 
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 60 gram geraspte kaas/cheddar
  • 1 theelp sambal
  • peper en zout
  • bieslook of bosui
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie